מהי רשלנות רפואית וכיצד להימנע מכך?

June 15 2023Oded B

כמה מילים על רשלנות רפואית – מה חשוב לדעת באופן כללי?

בישראל ובכל העולם, גם במדינות המערביות והמתוקנות ביותר באירופה ובארה”ב, רשלנות רפואית יכולה לקרות בכל תחום ברפואה, החל מטיפול לקוי בחדר מיון ועד ניתוחים שמובילים למחלות, פציעות שונות ועוד. רגע לפני שמאתרים עורך דין רשלנות רפואית, חשוב להבין כמה היבטים מהותיים בתהליכים של תביעות משפטיות מסוגים אלו.

קודם כל, יש לקחת בחשבון כי מקרים של רשלנות רפואית מאוד מורכבים, מאתגרים וקשים להוכחה בבית המשפט. לא בגלל העומס בבתי המשפט בישראל בהכרח (לפחות לא רק), אלא בגלל שהגוף האנושי מורכב עד כדי כך שלא תמיד ניתן לדעת או להגדיר מה הוביל לפציעתו של המטופל. בין אם נחשפתם למקרה של רשלנות רפואית בהריון או בלידה, במהלך טיפולים שגרתיים ועוד, המשיכו לקרוא.

כיצד התרשלות רפואית עשויה להתבטא?

באופן די כללי, חשוב שאנשי מקצועות רפואיים יבינו את החוק בכל הנוגע לרשלנות רפואית. ובכן, זאת, מפני שכך יידעו כיצד הם יכולים להגן בצורה הטובה ביותר על עצמם ועל מטופליהם מכל תביעה אפשרית. במקרה הפשוט ביותר, רשלנות רפואית היא תביעה המוגשת נגד גורם רפואי, בה נטען כי אותו גורם רפואי התרשל בתפקידו\ה.

ההתרשלות יכולה להתבטא בכמה היבטים שונים ומגוונים, כאשר חלק מהמקרים הנפוצים עשויים לכלול את המקרה הבא: ייתכן שהרופא או איש מקצוע רפואי אחר נכשל במתן סטנדרט מספק של טיפול, כאשר מקרים אלו יכולים להתרחש במהלך הליך, טיפול, ניתוח ועוד. כיצד יוכיח עורך דין רשלנות רפואית? – המשיכו לקרוא.

כיצד יוכיח עורך דין רשלנות רפואית?

על מנת להוכיח כי אכן התרחשה רשלנות רפואית עורך דין יצטרך להראות, בין היתר, כי על הרופא חלה חובת זהירות. סעיף זה גורס כי יש להוכיח שהרופאים היו אחראים למתן טיפול סביר. במידה שלא, ייתכן שיש כאן עילה לתביעה משפטית. אם חובה זו הופרה, כלומר הרופא לא דאג לרמת זהירות סבירה, עורך דין רשלנות רפואית ינסה להוכיח כי הפרת החובה גרמה לנזק למטופל.

אלו הם כמה מהמקרים הנפוצים אשר עשויים להיכלל תחת ההגדרה של רשלנות רפואית:

  • אי מתן טיפול תרופתי.
  • מתן טיפול תרופתי לא נכון.
  • אבחון שגוי של בעיה רפואית.
  • אי אבחון של בעיה רפואית.
  • כשלים במהלך פעולות כירורגיות שונות, פגיעות פיזיות עקב טיפול לא הולם ועוד.

לסיכום: מה לעשות אם נחשפתם לרשלנות רפואית?

בשורה התחתונה, אם חלילה נחשפתם למקרה של התרשלות מצידם של צוותים רפואיים, ברוב המקרים לא יהיה מנוס מלחפש סיוע משפטי. את הסיוע המשפטי הנ”ל יהיה צורך לקבל מאת עו”ד רשלנות רפואית המתמחה ספציפית בסוג המקרה שהייתם מעורבים בו. שימו לב, בחלק גדול מהמקרים ישנו גם חוק התיישנות.

בפועל, מוטב לפנות לקבלת סיוע משפטי כמה שיותר בהקדם. התהליך של תביעת רשלנות רפואית ארוך ומורכב, מה שיצריך ממכם לעיתים חודשים וגם שנים של המתנה עד קבלת פסק הדין הסופי. וזו הסיבה שחשוב “לתקוף” את הזירה המשפטית כמה שיותר בהקדם. בהצלחה!

 

#רשלנות רפואית עו"ד
#רשלנות של רופא
#תביעה משפטית רשלנות רפואית
#תביעת רשלנות רפואית
Share: